Blog

Blog

Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi

Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi

Jeżeli chcecie zachęcić swoje dzieci do aktywności w kuchni lub po prostu lubicie spędzać wspólny czas piekąc lub gotując, to przygotowywanie rogalików będzie idealnym pomysłem!

Pana Cotta ze skyrem

Pana Cotta ze skyrem

Skyr naturalny nie musi być nudny i może nawet zachwycić. Wystarczy podać go w ciekawy sposób i osłodzić jego smak słodkimi, gorącymi malinami.

Przetwory mleczne - jogurty

Przetwory mleczne - jogurty

Badania naukowe dowodzą, że osoby spożywające przetwory mleczne skuteczniej pozbywają się zbędnych kilogramów. Dzieje się to za sprawą zawartych w nich fosforanu wapnia oraz między innymi kwasu linolowego - CLA.

Pasta z fasoli z jabłkiem i cebulką

Pasta z fasoli z jabłkiem i cebulką

Są tacy, którzy nie wyobrażają sobie kanapki bez szynki, a są i tacy którzy nie wyobrażają sobie kanapki z szynką. Tym drugim proponuję pastę w fasoli Jaś, z jabłkiem i cebulką.

Witamina D3

Witamina D3

Coraz częściej ostatnio mówi się o witaminie D3 w kontekście pandemii COVID-19. Dlaczego warto po nią sięgać?